spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăhighlightHALUCINANT: Oamenii din media ai lui Kovesi cer DESFIINȚAREA SIE

HALUCINANT: Oamenii din media ai lui Kovesi cer DESFIINȚAREA SIE

-

Ce salarii au ofițerii SIE? Cu ce se ocupă ei dacă NU au fost capabili să descopere cine a comandat spionarea șefei DNA, Laura Codruța KOVESI ? Dacă nu dau nici o informație despre cei care fac rău până la urmă României, pt a putea fi pedepsiți, care mai este rostul existenței lor? Câte sute de milioane de euro au scos din România gulerele albe? De ce SIE nu a dat nici o informație despre ei? Mai bine am desființa serviciul si am economisi câteva sute de milioane de euro pe an, numai bune pt Educație, a scris pe facebook jurnalista Ondine Gherghuț de la România Liberă, o apropiată a DNA.

Reacția survine după ce marți Kovesi a acuzat SIE.

- Advertisement -

ondineDe altfel, pe facebook, și alți jurnaliști apropiați DNA au declanșat un atac dur la SIE.

CITIȚI ȘI:RĂZBOI TOTAL ÎNTRE PROCURORII ȘEFI ȘI SPIONAJUL EXTERN: Șeful DIICOT, atac la SIE în scandalul #KovesiMossad/ UPDATE: Cei doi isralieni rămân în arest

- Advertisement -

Serviciul de Informații Externe nu a livrat DNA de trei ani nicio informație despre tranzacțiile pe care inculpații le fac în străinătate, nici despre faptul că mulți cercetați își mută averile în afara țării pentru a scăpa de confiscări la finalul proceselor penale, a declarat marți procurorul șef Laura Codruța Kovesi, conform B1 Tv.

CITIȚI ȘI:SIE îi dă replica lui Kovesi: Nu știe legea

„În 2013, 2014 şi 2015, de fapt, de când am început mandatul la DNA, nu am primit nicio informare de la SIE. Cu toate acestea, vedem că tot mai mulţi inculpaţi îşi deschid afaceri în străinătate. Se iscă întrebarea de ce niciodată nu am primit astfel de informări despre aceste activităţi. Nu am primit sesizări nici despre conturile din străinătate, nici despre vilele de lux, nici despre iahturile de lux”, a declarat Codruţa Kovesi la conferinţa „Piedicile si performantele anticorupţiei”.

CITIȚI ȘI:Cristoiu despre ce se află în spatele atacului lui Kovesi la SIE

„Credem că se pot cumpara proprietăţi imobiliare cu 6-7 milioane de euro şi niciun ofiţer de informaţii să nu se împiedice de acest lucru? Este ilegal să deţii aceste informaţii şi să nu sesizezi DNA. Nu pot să îmi explic. Există o obligaţie legală pe care trebuie ca orice ofiţer de informaţii, orice şef de serviciu trebuie să o respecte. Mi-e greu să cred că nu există informaţii. E de siguranţă naţională atunci când cineva transferă milioane de euro în altă ţară, când sume considerabile de bani sunt transferate prin offshore-uri”, a declarat procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi

Din acest motiv, procurorii anticorupție au fost nevoiți să afle astfel de informații doar prin intermediul comisiilor rogatorii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img