spot_img
-1.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022
AcasăhighlightHALUCINANT/ Guvernul Cioloș promite diasporei colete mai ieftine

HALUCINANT/ Guvernul Cioloș promite diasporei colete mai ieftine

-

Cabinetul condus de Dacian Cioloș promite în programul de guvernare facilitarea transportului, a coletăriei şi a transferului de bani pentru românii din străinătate, notează Gazeta Românească din Italia. Cum va reduce guvernul Ciolos prețul transportului coletelor, dar și al transportului românilor din diasporă către țară nu se precizează.

Programul de guvernare depus luni la Parlament de premierul desemnat Dacian Cioloș are și măsuri referitoare la românii din străinătate.

Planul de măsuri cuprinde 13 subcapitole, unul dedicat și românilor de pretutindeni, în care găsim două puncte, unul legat de identitatea românească și drepturile românilor în afara țării iar altul despre legăturile cu familiile din țară:

– Implementarea de măsuri şi politici care să urmărească afirmarea identităţii culturale şi lingvistice, apărarea drepturilor, libertăţilor şi demnităţii românilor, tratamentul egal şi nediscriminatoriu, exercitarea completă a cetăţeniei europene şi eliminarea restricţiilor de pe piaţă muncii.
– Facilitarea menţinerii legăturilor cu familiile din România prin: reducerea taxelor consulare şi a costurilor administrative, facilitarea transportului, a coletăriei şi a transferului de bani.

Lista Cabinetului Cioloş şi programul de guvernare vor fi supuse votului de încredere al Parlamentului marţi, într-o şedinţă comună a celor două Camere.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială