HALUCINANT: 14 din romii-patroni de sclavi de la Berevoiești PRIMEAU AJUTOARE SOCIALE

0
8373

Un număr de 14 dintre cele 38 de persoane aflate în arest, în dosarul de sclavie de la Berevoeşti, figurează în evidenţele Primăriei din localitate ca beneficiari de ajutoare sociale, a declarat, miercuri, prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, transmite news.ro.

În urma percheziţiilor făcute la locuinţele romilor din Berevoeşti, săptămâna trecută, procurorii DIICOT au descoperit peste 200.000 de lei şi aproape un kilogram de aur.

La scurt timp după începerea anchetei, primarul comunei Berevoeşti, Florin Proca, declara pentru News.ro că în zona în care locuiesc familiile vizate în acest dosar există aproximativ 230 – 240 de beneficiari de ajutoare sociale, edilul menţionând că, întrucât aceştia îndeplinesc toate condiţiile pentru a primi ajutoare de la buget, autorităţile nu le pot refuza acest drept.

Un număr de 37 de persoane, membri ai unor familii de romi, au fost arestate preventiv în dosarul de sclavie instrumentat de procurorii DIICOT. Un alt suspect, o femeie care suferă de o boală cronică, este cercetată în acelaşi dosar în arest la domiciliu.