spot_img
9.5 C
București
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăDezvaluiriHackerii au reușit să fure 7,5 terabytes de date de la serviciul...

Hackerii au reușit să fure 7,5 terabytes de date de la serviciul secret rus FSB

-

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a fost ținta unui puternic atac informatic. A fost cea mai masivă preluare de date din istoria serviciului secret, spun comentatorii conform RFI.

- Reclama -

Revista americană de afaceri Forbes vorbește despre nervozitatea din acest weekend de la Moscova, la aflarea veștii că hackerii au vizat cu succes serviciul federal de securitate FSB. Hackerii au reușit să fure 7,5 terabytes de date.

Datele se refereau inclusiv la proiecte secrete dezvoltate de FSB pentru a controla rețelele sociale și a ajuta statul să-și despartă Internetul de restul lumii. Datele au fost transmise către mass-media pentru publicare.

BBC Rusia a împărtășit detalii despre proiectele cibernetice controversate, cum ar fi controlul asupra rețelelor sociale (inclusiv Facebook și LinkedIn). BBC a descris episodul drept posibil „cea mai mare scurgere de date din istoria serviciilor de informații rusești”.

Business Insider spune la rândul său că hackerii au expus proiectele secrete ale agenției de informații rusești în „cea mai mare scurgere de date” care a afectat vreodată instituția.

Proiectele cibernetice descoperite au inclus cel puțin 20 de inițiative non-publice, dar datele preluate nu conțin secrete guvernamentale rusești.

Proiectele denumite „Nautilus” și „Nautilus-S” par să fie destinate rețelelor sociale, pentru extragerea datelor și identificarea utilizatorii ruși de internet care încearcă să acceseze rețeaua în mod anonim prin browserele Tor care ascund locațiile utilizatorilor.

Proiectul „Mentor” pare să se concentreze asupra colectării datelor de la întreprinderile rusești, în timp ce „Hope” și „Tax-3” par să se refere la inițiativa actuală a Rusiei de a separa internetul intern de lumea web.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat anterior prevederi pentru o inițiativă prin care internetul rus să poată funcționa independent de rețeaua globală în cazul în care ar fi deconectat, din orice motiv, intern sau nu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...