spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeHackerii amenință HBO cu dezvăluiri explozive

Hackerii amenință HBO cu dezvăluiri explozive

-

Hackerii pretind canalului HBO milioane de dolari, amenințând că în caz contrar vor dezvălui date și documente confidențiale furate de la postul american de televiziune.

Într-un mesaj video postat pe internet și adresat patronului HBO, Richard Plepler, pirații cibernetici afirmă că ”au obținut informații valoroase” în timpul unui atac informatic, care le-ar fi permis să pună mâna pe aproximativ 1,5 terabiți de date, relatează marți France Presse.

Mai multe documente au fost făcute publice luni, potrivit site-ului databreaches.net, inclusiv ceea ce ar putea fi scenariul unui episod inedit al serialului ”Game of Thrones”.

Acest mesaj este publicat la o săptămână după scurgerea unui alt scenariu al unui episod al serialului de succes produs de HBO.

Hackerii susțin că sunt în posesia unor documente și date ”extrem de confidențiale”, inclusiv contracte și fișiere personale.

”Vrem XXX dolari pentru a nu mai face publice datele voastre”, cer pirații într-o scrisoare prezentată în acest film, fără a specifica cifre, dar evocând jumătate dintr-un buget nespecificat pe care ei îl estimează între 12 și 15 milioane de dolari.

”HBO cheltuiește 12 milioane pentru cercetarea de marketing și 5 milioane pentru reclamele la Got7 (sezonul 7 al ”Game of Thrones”)”, adăugă pirații. ‘‘Găsiți-vă, prin urmare, un alt buget pentru anunțurile voastre!”, continuă ei.

HBO a spus într-un comunicat că se așteaptă la noi scurgeri din acest atac informatic asupra căruia este în curs o anchetă.

Postul de televiziune asigură că ”dacă s-a raportat că un număr de email-uri au fost făcute publice, revizuirea nu ne-a dat până acum niciun motiv să credem că întregul nostru sistem de mesagerie a fost compromis”.

”Vom continua să lucrăm 24 / 24 cu societăți din domeniul securității cibernetice și cu poliția pentru a rezolva acest incident”, adaugă comunicatul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img