HABARNIȘTII DE LA USR-PLUS: Propun organizarea anticipatelor în același timp cu localele. CCR a declarat neconstituțională o astfel de variantă

0
40

Alianţa USR PLUS propune şefului statului, PNL, UDMR, grupului minorităţilor naţionale, Pro România şi ALDE un pact pentru alegeri anticipate, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, luni, într-o conferinţă de presă.

USR PLUS propune organizarea alegerilor anticipate împreună cu localele, ceea ce încalcă o decizie a CCR.

Curtea Constituțională a respins însă în 2012 o lege care prevedea comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale.

„V-am invitat pentru a propune principalilor actori politici din România un pact pentru anticipate, un pact prin care vrem să creăm o foaie de parcurs pentru a ajunge la acele alegeri anticipate fundamental necesare şi obligatorii pentru ieşirea României din actuala criză. Guvernarea PSD nu mai are legitimitate, nu mai are majoritatea parlamentară care să o îndreptăţească să menţină în funcţie un guvern toxic, care ţine România blocată şi din această perspectivă noi, Alianţa USR PLUS, propunem factorilor politici relevanţi în acest moment – preşedintele României, PNL, UDMR, grupul minorităţilor naţionale, Pro România şi ALDE – şi citez din textul pactului: ‘ne angajăm ca prin semnarea acestui acord să declanşăm alegeri anticipate în data de 6 iunie 2020, odată cu alegerile locale. Cei 261 de senatori şi deputaţi ai partidelor noastre care reprezintă majoritatea în Parlament se obligă să urmeze toţi paşii prevăzuţi în acest acord, în termenele constituţionale, cu obiectivul de a organiza alegeri anticipate odată cu alegerile locale'”, a spus Barna.