spot_img
0.1 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeGuvernul ungar respinge impozitul minim global: Acest impozit a fost conceput iniţial pentru...

Guvernul ungar respinge impozitul minim global: Acest impozit a fost conceput iniţial pentru a fi aplicat şi companiilor globale de tehnologie digitală cărora “nu le place” să plătească impozite. Dar această parte a fost eliminată. Impozitul pe profit ar trebui să fie majorat de la 9% la 15%

-

Guvernul ungar respinge impozitul minim global deoarece ar pune în pericol locurile de muncă din Ungaria, a subliniat, marţi dimineaţă, Tamás Menczer, secretar de stat pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale din cadrul Ministrerului Ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, într-o emisiune difuzată pe canalul de ştiri M1 al postului public de televiziune din Ungaria.

- Reclama -

Tamás Menczer a declarat că acest lucru ar însemna o creştere a impozitelor, iar “guvernul Ungariei nu este un executiv care susţine creşterea impozitelor, ci este cel care reduce impozitele “.

Politicianul a subliniat că impozitul pe profit ar trebui să fie majorat de la 9% la 15%, în condiţiile în care în Ucraina este război, preţurile la energie sunt scăpate de sub control şi inflaţia este ridicată, astfel că această propunere este inacceptabilă pentru

Guvernul ungar. În plus, acest impozit a fost conceput iniţial pentru a fi aplicat şi companiilor globale de tehnologie digitală cărora “nu le place” să plătească impozite. Dar această parte a fost eliminată din propunere, astfel încât se va aplica doar companiilor producătoare, a declarat secretarul de stat, subliniind că Ungaria nu poate susţine acest lucru deoarece ar pune în pericol locurile de muncă din Ungaria.

Tamás Menczer a mai subliniat, de asemenea, că s-a vorbit despre introducerea acestui impozit în toate statele mapamondului, însă nu există niciun semn că vreo ţară din afara Europei “s-ar grăbi”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img