spot_img
2.4 C
București
joi, ianuarie 26, 2023
AcasăAnalizeGuvernul ungar a impus un impozit suplimentar pe profit de 95% pentru...

Guvernul ungar a impus un impozit suplimentar pe profit de 95% pentru compania Mol

-

Guvernul ungar a impus un impozit suplimentar pe profit de 95% pentru compania Mol. Amendamentul la Hotărârea de guvern a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial al Ungariei.

- Reclama -

Guvernul ungar a modificat Hotărârea de guvern anterioară pentru a redirecţiona profitul suplimentar, obţinut din preţurile majorate la carburanţi în urma sancţiunilor, către fondul de protecţie creat pentru reducerea cheltuielilor cu utilităţile.

Două puncte au fost modificate de guvern în hotărârea privind impozitul pe profitul suplimentar. Una dintre modificări se leagă de rata de impozitare a profitului suplimentar pentru companiile de produse petroliere, care acum este de 95%, în loc de 40% cât era anterior.

Miercuri, premierul Viktor Orbán a scris pe pagina sa de Facebook: “În ultimele zile au intrat în vigoare sancţiunile de la Bruxelles privind produsele petroliere şi s-a întâmplat tot de ceea ce ne-am temut. De acum înainte, în toată Europa, intră în vigoare preţurile majorate la carburanţi, în urma sancţiunilor. În Ungaria, profitul suplimentar generat de aceste măsuri va fi direcţionat către fondul creat pentru reducerea cheltuielilor cu utilităţile”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img