spot_img
3.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăhighlightGuvernul român, Moș Crăciun pentru GAZPROM

Guvernul român, Moș Crăciun pentru GAZPROM

-

În Monitorul Oficial de luni, 22 decembrie 2014, a fost publicată „Hotărârea privind aprobarea Actului adiţional numărul 1 la Acordul petrolier de concesiune pentru explorare, dezvoltare, exploatare în perimetrul E X- 2 Tria, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp., aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1186/2012″, luată pe 12.12.2014.  Nu este publicat actul adițional.

- Reclama -

Cine sunt cei de la East West Petroleum Corp? Oficial o campanie declarat canadiană, care în 2010 a cerut să exploateze în România. În prezent, firma aparține în proporție de 85% GAZPROM, prin filiala sârbă a rușilor, NIS Gazprom. În prezent GAZPROM deține cel puțin 4 perimetre în zona de Vest a țării. Localnici spun că exploatările nu au legătură cu gazele convenționale, ci cu gazele de șișt. Deja mai multe revolte au fost în județul Timiș după cei de la GAZPROM au intrat abuziv pe proprietățile localnicilor.

Replica de Constanța scrie că East West Petroleum Corp este condusă de David Sidoo, un fost jucător profesionist din Liga Canadiană de Fotbal American, în timp ce unul dintre directori, Herb Dhaliwal, a fost timp de 7 ani ministrul canadian al resurselor naturale.

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img