spot_img
17.4 C
București
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăAnalizeGuvernul olandez se roagă de fermierii protestari să vină la negocieri: Ofițerii...

Guvernul olandez se roagă de fermierii protestari să vină la negocieri: Ofițerii de poliție implicați în incidentele violente de marți noaptea duși în locații secrete de frica protestarilor

-

După mai mult de două săptămâni de proteste în Ţările de Jos, guvernul a invitat joi la negocieri asociaţiile de fermieri, informează dpa.

- Reclama -

Incidentele violente au avut loc marți seară. Poliția din Țările de Jos de Nord nu poate și nu va spune nimic deocamdată despre ofițerii care au fost activi marți seara târziu în Heerenveen în acțiunile fermierilor și simpatizanților din apropierea autostrăzii A32, a declarat un purtător de cuvânt. Ofițerii implicați au fost mutați în locații necunoscute din cauza furiei fermierilor după ce au fost folosite arme de foc.

Ministrul mediului, Christianne van der Wal, le-a transmis un apel fermierilor să accepte oferta guvernului de a discuta despre problemele care îi preocupă.

Cu toate acestea, LTO, cea mai mare asociaţie a fermierilor, refuză să discute cu negociatorii guvernului. Alte organizaţii au refuzat de asemenea să ia parte la discuţii.

În cursul nopţii de miercuri, între poliţie şi protestatari au avut loc noi ciocniri. La Blijswijk, în apropiere de Haga, poliţiştii au înlăturat o blocadă asupra câtorva depozite de supermarketuri şi au arestat 19 demonstranţi.

În jur de 200 de fermieri au protestat cu tractoare în afara clădirilor administraţiei locale din Arnheim, în est. În alte locuri din ţară, fermierii au incendiat baloţi de paie în apropierea autostrăzilor.

Protestele sunt îndreptate împotriva planurilor guvernului de a reduce emisiile de azot cu 50% până în 2030. Aceasta ar putea însemna sfârşitul pentru 30% din fermele zootehnice, conform estimărilor anunţate chiar de guvern.

Premierul Mark Rutte îl numise pe fostul ministru Johan Remkes ca negociator în conflict. Remkes a fost respins însă de fermieri, care îl acuză pentru politica de reducere a emisiilor de azot. Ei cer modificări fundamentale ale planurilor guvernamentale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img