spot_img
12.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăAnalizeGuvernul bulgar se rupe

Guvernul bulgar se rupe

-

Partidul populist bulgar ”Există un Astfel de Popor” (ITN) va ieşi din coaliţia de guvernare formată din patru partide, care a preluat mandatul în decembrie, scoţând cei patru miniştri ai săi din guvern, a anunţat miercuri liderul său Slavi Trifonov într-o declaraţie video pe pagina sa de Facebook, informează Reuters.

Trifonov a declarat că partidul său nu a fost de acord cu revizuirea bugetului de stat aprobată mai devreme miercuri şi a acuzat principalul partid centrist ”Continuăm Schimbarea” (PP) că a condus ţara spre faliment prin creşterea unei noi datorii şi prin faptul că nu a obţinut rezultate în lupta împotriva corupţiei.

- Advertisement -

De asemenea, el a acuzat partidul de guvernământ PP că încearcă să ridice dreptul de veto asupra începerii negocierilor de aderare la UE cu Macedonia de Nord, fără a ţine cont de interesele naţionale ale Bulgariei.

”Începând de astăzi îi scot pe miniştrii ITN şi pun capăt acestei coaliţii şi acestei agonii”, a declarat Trifonov.

- Advertisement -

Partidul PP a refuzat să facă un comentariu imediat. Acesta este aşteptat să dea o conferinţă de presă în cursul zilei de miercuri.

Guvernarea este asigurată în Bulgaria de o coaliţie formată din partidele ”Continuăm Schimbarea”, ”Există Un Astfel de Popor”, alianţa ”Bulgaria Democratică” şi coaliţia ”BSP pentru Bulgaria”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img