spot_img
22.2 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeGuvernul britanic vrea să limiteze dreptul la grevă

Guvernul britanic vrea să limiteze dreptul la grevă

-

În Marea Britanie, guvernul vrea să limiteze dreptul la proteste, în condiţiile în care întreruperea lucrului în transporturi sau sănătate pune în pericol siguranţa oamenilor.

Transportul feroviar este dat din nou peste cap de un protest al sindicatelor, care va dura două zile consecutive. Examinatorii auto sunt și ei în grevă, la fel o parte din angajații care întrețin drumurile publice. Cea mai importantă revendicare a sindicatelor este legată de salarii. Guvernul refuză să negocieze cu sindicatele și a pregătit un pachet de legi care să limiteze dreptul la proteste. Potrivit acestor proiecte legislative, angajatorii vor putea da în judecată sindicatele dacă nu este asigurat un nivel minim al serviciilor.
Protestele continuă în Marea Britanie și săptămâna viitoare din nou vor fi mai multe greve. Cele mai notabile vor fi protestele profesorilor, asistentelor medicale și serviciului de ambulanță. Asistentele medicale și paramedicii au protestat și luna trecută, punând o și mai mare presiune pe sistemul de sănătate, care trece printr o criză profundă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img