spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeGuvernul Bibi va reduce sprijinul pentru Ucraina

Guvernul Bibi va reduce sprijinul pentru Ucraina

-

Noul guvern israelian, care va fi format în urma alegerilor parlamentare anticipate, va reduce sprijinul pentru Ucraina, în timp ce problema aprovizionării cu arme către Kiev va dispărea de pe „arena politică”, a declarat Boris Dolgov, cercetător senior la Institutul Academiei de Științe din Rusia.

- Reclama -

Comentând alegerile parlamentare israeliene de la 1 noiembrie în care Partidul Likud al fostului prim-ministru Benjamin Netanyahu a câștigat alegerile pentru Knesset (parlament), expertul și-a exprimat convingerea că forțele de dreapta „vor reuși să-și restabilească influența” și să creeze o nouă coaliție. Noul guvern de coaliție se poate dovedi a fi mult mai moderat față de Ucraina, a opinat expertul.

„Au existat rapoarte că fosta conducere israeliană intenționa chiar să furnizeze arme Kievului, sprijinind oficial regimul ucrainean. Acest aspect s-ar putea schimba. Nu cred că vom vedea livrări de arme către Kiev dacă dreapta vor ajunge la putere. Chiar și guvernul anterior a vorbit despre acest lucru indirect, dar în cazul schimbărilor în conducerea israeliană, acest aspect va dispărea probabil din peisajul politic – nu vor fi livrări de arme. Sprijinul deschis poate dispărea oarecum. Dar multe depind de rezultat. a conflictului din Ucraina”, a subliniat expertul în conversația cu TASS.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img