spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeGuvernul austriac: Firmele care vor încălzi terasele și spatele pasagerilor la teleschi...

Guvernul austriac: Firmele care vor încălzi terasele și spatele pasagerilor la teleschi nu vor primi ajutor de stat pentru a acoperi costurile cu energia

-

Companiile din Austria care solicită ajutor de stat pentru a acoperi costurile cu energia vor trebui să evite anumite activităţi care risipesc resurse, cum ar fi menţinerea iluminatului magazinelor după ora 10 P.M., încălzirea teraselor sau să lase teleschiurile să încălzească spatele pasagerilor, a anunţat miercuri Guvernul de la Viena, transmite Reuters și Agerpres.

- Reclama -

Autorităţile au prezentat miercuri nou pachet de sprijin, din care sunt alocaţi 1,3 miliarde de euro pentru a acoperi până la 30% din costurile cu combustibilul, gazele sau energia, din 1 februarie 2002 până în 30 septembrie.

Există diverse categorii de companii eligibile şi diverse tipuri de ajutor. Firmele din sectoarele mari consumatoare de energie, inclusiv oţelăriile, pot primi până la 50 de milioane de euro.

Acest ajutor este condiţionat, inclusiv prin asumarea unor angajamente pentru adoptarea unor măsuri de economisire a energiei până în 31 martie 2023. Printre măsuri se află oprirea iluminatului în interiorul sau exteriorul magazinelor între orele 10 P.M. şi 6 A.M.

Deşi cafenelele şi restaurantele au primit doar recent permisiunea de a menţine terasele deschise, cele care solicită ajutor nu vor putea folosi echipamentele numite în Austria „încălzitoare pentru ciuperci”, care sunt populare iarna. De asemenea, teleschiurile nu vor mai încălzi spatele pasagerilor.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img