spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeGuvernul american: Extremişti violenţi ar putea exploata relaxarea restricţiilor legate de COVID-19

Guvernul american: Extremişti violenţi ar putea exploata relaxarea restricţiilor legate de COVID-19

-

Guvernul american a avertizat vineri împotriva riscului ca „extremiştii” să profite de ridicarea restricţiilor sanitare datorită progreselor înregistrate contra pandemiei, pentru a efectua atacuri violente, notează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Departamentul de Securitate Internă a modificat o alertă antiteroristă publicată în ianuarie, după asaltul partizanilor lui Donald Trump asupra Capitoliului, care pentru prima dată s-a concentrat asupra ameninţărilor interne.

„Sfătuim publicul să rămână vigilent în faţa ameninţărilor care continuă să planeze asupra Statelor Unite”, indiferent dacă provin de la „terorişti interni” sau de la actori străini, a declarat secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, într-un comunicat.

Potrivit noului buletin, „extremişti violenţi ar putea exploata relaxarea restricţiilor legate de COVID-19 pentru a efectua atacuri împotriva unei serii întregi de ţinte”, protejate în ultimele luni de absenţa publicului.

El menţionează în special apelurile la violenţă difuzate pe internet împotriva „unor clădiri publice, religioase sau comerciale”, subliniind în acelaşi timp că nu dispune de informaţii privind un complot real.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...