spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeGuvernatorul din Tokio, sfaturi pentru cetățeni pentru reducerea facturilor: Purtați pulover pe...

Guvernatorul din Tokio, sfaturi pentru cetățeni pentru reducerea facturilor: Purtați pulover pe gât

-

Pentru a se feri de frig, economisind în acelaşi timp bani pe fondul creşterii preţurilor la energie, guvernatorul capitalei Tokyo, Yuriko Koike, le-a recomandat cetăţenilor japonezi să poarte pulover pe gât, relatează AFP.

- Reclama -

Yuriko Koike, purtând ea însăşi o helancă pe sub haină, i-a încurajat pe locuitorii capitalei japoneze să recurgă la haine groase pe timpul iernii, reducând în acelaşi timp facturile la electricitate.

„Încălzirea zonei gâtului are un efect termic. Eu însămi port un pulover pe gât şi purtarea unei eşarfe vă ţine, de asemenea, de cald. Acest lucru vă va permite să economisiţi energie electrică”, le-a declarat Koike vineri jurnaliştilor.

„Este una dintre modalităţile de a trece împreună peste perioada dificilă din punct de vedere energetic a iernii”, a spus ea, adăugând că preşedintele francez Emmanuel Macron este un fan al acestui tip de pulover.

La fel ca multe alte ţări, Japonia – care îşi propune să obţină neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon până în 2050 – se confruntă cu o reducere a aprovizionării cu energie de la începutul războiului din Ucraina.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img