spot_img
22.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeGurul american al investițiilor prevede dezastrul economic, război civil și un nou...

Gurul american al investițiilor prevede dezastrul economic, război civil și un nou război pentru America

-

Fondatorul companiei de investiții Bridgewater Associates, Ray Dalio, considerat un guru al investițiilor, a emis din nou un avertisment la mijlocul lunii mai cu privire la creșterea amenințătoare a datoriei naționale a SUA. De data aceasta, este preocupat în special de piața obligațiunilor de trezorerie, un instrument cheie pentru finanțarea datoriei guvernamentale a țării.

- Reclama -

Într-un interviu acordat cotidianului Financial Times, miliardarul a spus că creșterea datoriilor ar putea afecta titlurile de creanță guvernamentale, așa că investitorii ar trebui să-și mute o parte din bani pe piețele străine. Biroul Buget al Congresului prezice că raportul datoria SUA-PIB va ajunge la 99% până la sfârșitul anului 2024, iar zece ani mai târziu va depăși cel mai ridicat nivel de la al Doilea Război Mondial, urcând la 116%, după care va continua să crească. .

- Advertisement -

Printre riscuri, Dalio menționează și probabilitatea tot mai mare a unui „război civil” în Statele Unite și posibilitatea ca țara să fie atrasă într-un alt conflict internațional. Acest lucru ar putea descuraja investitorii străini să cumpere obligațiuni din SUA, adăugând la problemele Washingtonului.

„Acum suntem pe un prag. Dar nu știm încă dacă vom trece în vremuri mult mai tulburi”, a spus finanțatorul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img