spot_img
9.2 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăSocialGunoiul din s1 va fi ridicat joi seară de Romprest. Compania a...

Gunoiul din s1 va fi ridicat joi seară de Romprest. Compania a obținut în instanță executarea Primăriei lui Clotilde

-

Romprest a anunţat, joi seară, că va începe ridicarea mormanelor de gunoaie – depozitate abuziv – de pe străzile Sectorului 1 al Capitalei. Directorul general adjunct al Romprest, Bogdan Adimi, a declarat pentru „Adevărul” că este vorba despre o singură acţiune, făcută în sprijinul cetăţenilor şi arată că Primăria Sectorului 1 nu respectă o hotărâre judecătorească legată de o datorie de 95 de milioane de lei.

Peste 1.580 de tone de gunoaie din categoria deşeurilor necontrolate, adică depozitate ilegal pe spaţiul public, pot fi observate pretutindeni pe străzile din Sectorul 1 al Capitalei. Primăria condusă de Clotilde Armand acuză Rompest că nu le ridică, Romprest arată că instituţia nu a plătit datorii de zeci de milioane de lei către companie.

- Advertisement -

Directorul general adjunct al Romprest, Bogdan Aidimi, a pus la dispoziţia „Adevărul” hotărârea pe care compania a obţinut-o în instanţă prin care judecătorul a admis executarea silită a Primăriei Sectorului 1 pentru peste 78 de milioande de lei. 

Joi seară, Romprest a hotărât să ridice toate gunoaiele depozitate ilegal în Sectorul 1, în ciuda faptului că Primăria Sectorului 1 nu a plătit cele peste 78 de milioane.

- Advertisement -

„Acestă acţiune vine în ajutorul cetăţenilor, pentru a arăta buna-credinţă din partea noastră. Este vorba despre o singură trecere. Asta înseamnă tot Sectorul 1. 1.580 de tone de gunoi conform statisticilor Romprest. În seara asta va fi o acţiune, pentru a nu deranja cetăţenii ziua. Rugăm cetăţenii să nu mai depună aceste deşeuri în mod necontrolat. Acestea sunt nişte deşeuri puse în mod abuziv pe domeniul public. De aceea nici nu ni se pot imputa nouă, din moment ce nu le-ai pus în pubelă”, a declarat directorul Bogdan Adimi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img