Guccifer spune cine e în spatele Guccifer 2.0

0
140

Hackerul român Guccifer face declaraţii interesante. Marcel Lazăr, pe numele său real, spune că în spatele atacului cibernetic asupra serverelor Partidului Democrat comis înainte de alegerile prezidenţiale de anul trecut din SUA, nu se află nicidecum ruşii, ci chiar guvernul american. Într-un interviu pentru Fox News, Guccifer precizează că vrea să rămână după gratii în România şi se opune trimiterii sale în Statele Unite, unde a primit 52 de săptămâni de închisoare pentru fraudă informatică şi furt de identitate. 

Hackerul român spune însă că în spatele lui Guccifer 2.0, care a spart serverele Partidului Democrat, înainte de alegerile prezidenţiale de anul trecut, nu s-ar afla ruşii, ci chiar guvernul american.

Marcel Lazăr: Cred că Guccifer 2.0 este ceva făcut de nişte tipi de la Departamentul de Stat, de unii din comanda cibernetică a NSA, de la Vault, Vault 7 din cadrul CIA. Sunt în domeniu de 15 ani, ştiu ce vorbesc. Încercau să facă ceva cu Guccifer 2.0. Pentru că tipul de la Departamentul de Stat mă întreba ce părere am şi ce aş spune dacă ar apărea un alt Guccifer.

În ceea ce o priveşte pe Hillary Clinton, Marcel Lazăr susţine că nu este singurul hacker care i-a accesat ilegal adresele de e-mail, ci acestea au fost sparte şi în perioada 2012-2013 din Serbia, Ucraina şi Rusia.