spot_img
20.7 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăBasarabiaGrupul unionist a fost lăsat să intre în Moldova, nu şi George...

Grupul unionist a fost lăsat să intre în Moldova, nu şi George Simion

-

Zeci de unioniști din România și Republica Moldova care participă la așa-numitul Marș al Centenarului pentru a celebra unirea din 1918 au fost lăsați să treacă Prutul marți, după două nopți și o zi de dispute cu poliția de frontieră moldoveană. Marșul a început pe 1 iulie, în Alba Iulia, urmând să se încheie pe 1 septembrie, în Chișinău, se întinde pe 1300 de kilometri și este împărțit în 11 etape, parcurse fiecare de câte un grup diferit, transmite radio europa liberă.

- Reclama -

După două nopţi petrecute în corturi în Vama Albiţa-Leuşeni, cetăţenilor români din grupul de activişti unionişti li s-a permis să treacă frontiera, cu excepţia liderului Marşului Unirii, George Simion. El a primit interdicție pe motiv că s-ar fi comportat agresiv, inadecvat și a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat, a anunţat poliţia de frontieră.

Liderul platformei unioniste Acţiunea 2012, George Simion, a fost reţinut şi expulzat de autorităţile moldovene şi în 2015. I s-a impus atunci interdicţia de a trece Prutul timp de cinci ani, interdicție retrasă ulterior. El a comentat astfel noua interdicţie:

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...