Gruparea de hackeri Darkside, un Robin Hood în secolul 21

0
148
NEW YORK, NEW YORK - OCTOBER 04: A cosplayer dressed as Disney's Robin Hood attends New York Comic Con 2019 - Day 2 at Jacobs Javits Center on October 04, 2019 in New York City. Ben Gabbe/Getty Images for ReedPOP /AFP

Un grup de hackeri a anunţat că va dona bani organizaţiilor de caritate, primă astfel de iniţiativă din partea unor infractori din domeniul cibernetic. Organizaţia cunoscută sub numele de Darkside susţine că a sustras milioane de dolari de la mai multe companii şi afirmă că acum vor să transforme lumea într-un loc mai bun. Într-o postare pe dark web, gruparea a publicat chitanţe care atestă donaţii de câte 10.000 de dolari în bitcoins către două organizaţii de caritate.

Una dintre acestea, Children International, a anunţat că nu va păstra banii. A doua organizaţie, The Water Project, nu a răspuns cererilor de comentarii. Gruparea de hackeri Darkside este relativ nouă, însă analiştii de pe piaţa crypto-monedelor confirmă că aceasta este activă în extorcarea de bani. Totodată, există dovezi că gruparea ar putea avea legături cu alţi infractori cibernetici responsabili de atacuri majore împotriva unor companii, între care şi Travelex, grav afectată de un atac tip ransomware în luna ianuarie, transmite BBC conform Rador.