Gruia Stoica a infiintat o firma si in cateva saptamani a si obtinut contracte de la stat

0
887

Controversatul om de afaceri Gruia Stoica da lovitura dupa lovitura. Infiinteaza firme noi care in numai in cateva saptamani obtin contracte de la stat. Un caz este in judetul Constanta. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa a cumpărat 100 de kilometri de parazăpezi din plasă Câştigătoare a fost declarată Chimpet Ind Instal SRL, din Bucureşti. O firma infiintata in februarie si care a castigat contractul in septembrie.

Despre Chimpet Ind Instal SRl scrie ziarul Replica din Constanta: „Chimpet Ind Instal SRL este, în realitate, o clonă a firmei Chimpet Industrial SRL din Bucureşti, ambele având ca domeniu de activitate comerţul cu scule, aparataje, utilaje etc. Noua entitate este deţinută de o rudă a managerului firmei-mamă, firmă care şi-a schimbat de mai multe ori sediul şi asociaţii în ultimii ani. Indiferent de numele său ori al asociaţilor săi, Chimpet face parte din afacerile la limita legii controlate de Gruia Stoica, milionarul arestat pentru fapte de corupţie în relaţiile contractuale cu CFR. Chimpet Ind Instal SRL, cea care a primit contractul de 760.000 lei de la DRDP Constanţa, a fost înregistrată pe 24.02.2014 şi are ca unic asociat şi administrator pe Marius Bulgaru, în condiţiile în care Chimpet Industrial, înfiinţată în anul 2003, îl are ca manager pe Adrian Bulgaru. Patronul nou înfiinţatei firme este unul din angajaţii holdingului Grampet Group, deţinut de milionarul Gruia Stoica. Marea majoritate a colaboratorilor lui Gruia Stoica sunt consăteni de-ai săi, din satul Toflea, comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi”.

Ironia sorţii, mai scrie Replica de Constanta, face ca DRDP Constanţa să facă acum afaceri pentru deszăpezire cu un milionar arestat pentru corupţie după ce, în prealabil, reziliase contractele încheiate în acest sens cu un alt milionar arestat pentru corupţie, Theodor Berna.