Grindeanu: Lipsa acţiunilor Guvernului PNL şi preşedintelui Iohannis, cel care povestea în anii trecuţi despre România educată, a paralizat întreg sistemul şcolar, a lăsat cei mai săraci copii în afara clasei virtuale

0

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că lipsa acţiunilor Guvernului PNL şi a preşedintelui în domeniul educaţiei a paralizat întreg sistemul şcolar şi singura preocupare a acestora este organizarea alegerilor în 6 decembrie.

„Lipsa acţiunilor Guvernului PNL şi preşedintelui Iohannis, cel care povestea în anii trecuţi despre România educată, lipsa acţiunilor a paralizat întreg sistemul şcolar, a lăsat cei mai săraci copii în afara clasei virtuale, a afectat baza, viitorul tuturor copiilor noştri, a crescut presiunea asupra familiilor lor. Ce să faci mai întâi: să-ţi supraveghezi copilul în timpul lecţiilor online sau să te duci la muncă pentru a nu-ţi pierde sursa de trai? Au greşit enorm, iar costurile le va plăti întreaga societate”, a declarat Grindeanu, la o conferinţă de presă la PSD.

El a spus că singura preocupare a „găştii” care conduce România este organizarea alegerilor în 6 decembrie.

„Nu putem să nu vedem ironia din deciziile actualei guvernări: aceleaşi săli de clasă care sunt goale astăzi din cauza eşecului Guvernului sunt aceleaşi săli de clasă pe care acelaşi Guvern insistă că sunt sigure pentru alegeri. Singura preocupare a găştii care conduce România astăzi este organizarea alegerilor în 6 decembrie”, consideră Grindeanu.

Acesta a susţinut că „PSD are o abordare diferită”, menţionând că „accesul egal la educaţie este singura cale pentru ca ţara să se dezvolte”.

„Nu toţi copiii se nasc în familii bogate care să le pună lumea la picioare, dar educaţia poate oferi oricărui copil şansa de a concura şi de a câştiga într-o societate bazată pe egalitate de şanse. Noi, aici la PSD, am avut întâlniri cu toate categoriile implicate în procesul educaţional (…) şi am identificat cele mai bune modalităţi de a ajuta învăţământul românesc să treacă peste această pandemie, cele mai bune modalităţi pentru a construi apoi un sistem educaţional funcţional care să pregătească cea mai bună resursă a României”, a adăugat Grindeanu.