Grindeanu dă semnalul întoarcerii în PSD

0

Sorin Grindeanu a dat, aseară, semnalul reîntoarcerii în PSD, într-un interviu acordat Digi 24 în care a vorbit despre situația din partid și alegerile interne. Fostul premier a  avertizat că „Acest congres nu trebuie să fie despre cine, ci despre ce se dorește a fi făcut în PSD pe termen mediu, dacă nu chiar pe termen lung. Nicio bătălie internă de partid în acest moment, cu două luni înainte de alegeri, nu e benefică pentru niciun partid, indiferent cum se numește el. Orice bătălie de acest tip lasă urme, lasă răni”, transmite Press Alert din Timișoara.

Grindeanu a susținut că partidul nu mai are un ”superlider” și singura soluție este o echipă. ”„Cred că lucrurile trebuie discutate din perspectiva unei echipe. Să nu se supere pe mine, în acest moment, personalitățile de forță în PSD, de superforță, așa cum a fost obișnuit PSD să aibă un superlider, lipsesc. Indiferent cum se numesc, fie că vorbim de Eugen Teodorovici, Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu. Și atunci, singura tactică pe care poți să o adopți și care e tactica corectă e de a construi o echipă. Sigur, trebuie să fie și un președinte, dar nu un tătuc, așa cum s-a obișniut PSD să aibă. Iar acea echipă trebuie făcută cu sarcini clare pentru fiecare membru al echipei – și văd că lucrurile merg în această direcție, având în vedere situația de fapt”, a comentat acesta.

Fostul premier a spus că vrea să fie în echipa celui care știe ”să îmbine și acea reformă internă, dar care să nu bulverseze partidul cu două luni înainte de alegeri”. Întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare, Sorin Grindeanu a spus că ”o să văd dacă o să candidez. Cei din Timiș mă susțin în orice”.