Grindeanu critică programul de guvernare al PNL

0

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a susţinut, joi, că programul de guvernare propus de PNL nu oferă „niciun răspuns” la criza sanitară şi economică, educaţia rămâne „în beznă”, majorarea punctului de pensie este, „de fapt, o tăiere” şi nu precizează nicăieri că nu vor creşte taxele.

„Programul de guvernare prezentat astăzi de PNL arată clar românilor de ce Guvernul Orban nu vrea să facă public bugetul pe anul viitor. Nu au niciun răspuns la criza sanitară şi nici la dezastrul economic. Nu au prevăzut nicio măsură pentru combaterea pandemiei. PNL vrea doar să continue haosul de până acum. Reforma sistemului sanitar, cu care se lăudau zilele trecute, lipseşte cu desăvârşire. Nu există niciun plan nici pentru testarea extinsă şi gratuită pentru toţi românii. Nu există niciun plan pentru creşterea capacităţii ATI”, a afirmat Grindeanu, într-o declaraţie de presă.

El a adăugat că liberalii nu propun nicio soluţie pentru cei peste un milion de copii care, nici în prezent, nu au acces la educaţia online.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PSD, PNL promite să dubleze alocaţiile pentru copii peste 4 ani, dar şi „să taie” pensiile.

„Majorarea punctului de pensie, în viziunea PNL, este, de fapt, o tăiere. Conform legii, anul viitor punctul de pensie trebuie să fie de 1.875 lei. PNL spune că abia în 2024, deci peste 4 ani, punctul de pensie va fi de 1.841 lei, mai mic cu 34 lei faţă mărirea prevăzută pentru anul viitor, nu peste 4 ani. Guvernul PNL fură banii românilor din pensiile private, neacordând procentul de 6% prevăzut de lege, asigură doar 4,75%, dar peste 4 ani”, a completat Sorin Grindeanu.