spot_img
23.4 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăDezvaluiriGRECO acuză corupția parlamentarilor germani

GRECO acuză corupția parlamentarilor germani

-

Organismul anti-corupţie al Consiliului Europei GRECO a publicat raportul anual pentru 2017. Germania este criticată din cauza corupţiei în rândul parlamentarilor, transmite Deutsche Welle.

- Reclama -

Experţii GRECO avertizau Germania încă din 2015 că influenţa lobby-iştilor în procesul legislativ trebuie să fie transparentă. Ei au mai atras atenţia şi asupra conflictelor de interese în rândul aleşilor.

În cel mai recent raport dat publicităţii de GRECO, se susţine că Germania nu a respectat decât parţial recomandările şi că nu a aplicat decât jumătate din totalul recomandărilor în privinţa parlamentarilor. Berlinul a fost însă lăudat pentru modul în care a înţeles să combată corupţia din justiţie, unde peste două treimi din recomandări au fost deja puse în practică.

GRECO regretă bilanţul negativ

Organismul anti-corupţie al Consiliului Europei – GRECO – a fost înfiinţat în anul 1999 cu scopul combaterii acestui flagel în cele 49 de state membre. Experţii vizitează autorităţile naţionale şi adună informaţii în diverse discuţii. În mod regulat, GRECO transmite apoi recomandări statelor, pentru a le ajuta în lupta lor împotriva corupţiei.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...