spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeGrecii opriți de poliție, elicoptere și drone să plece de Paște la...

Grecii opriți de poliție, elicoptere și drone să plece de Paște la rudele de la țară. MOBILIZAREA E COMPARABILĂ CU JOCURILE OLIMPICE DE LA ATENA

-

Mii de poliţişti vor fi mobilizaţi în Grecia pe durata weekendului de celebrare a Paştelui ortodox pentru a evita ca, în plină pandemie de COVID-19, grecii să plece la rudele lor la ţară, conform tradiţiei, informează AFP conform Agerpres.

Ajutaţi de elicoptere şi de drone, aproape 52.000 de membri ai forţelor de ordine vor patrula pe străzi în acest weekend şi poliţişti stagiari vor fi trimişi pentru a consolida echipajele prezente în posturile de poliţie, a precizat un reprezentant al Poliţiei elene.

- Advertisement -

Această mobilizare este comparabilă cu dispozitivul de securitate implementat cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004, când 70.000 de poliţişti şi militari au patrulat pe străzile din Grecia.

Paştele este cea mai mare sărbătoare religioasă din Grecia, iar bisericile înregistrează cu această ocazie cel mai ridicat grad de frecventare. Paştele este, de asemenea, ocazia pentru numeroşi greci de a merge în satele lor de origine şi de a participa la festivităţile religioase, unde comunităţile organizează şi mese publice.

- Advertisement -

Însă autorităţile elene au avertizat că această tradiţie ar putea avea efecte dezastruoase asupra luptei împotriva răspândirii noului coronavirus.

Guvernul elen a anunţat că din cauza măsurilor de izolare la domiciliu, nici adunările la biserici cu ocazia Paştelui, nici reuniunile familiale nu sunt autorizate în acest an.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img