Grecia restricționează accesul terestru: Multe dintre punctele de trecere a frontierei în Grecia au fost sau urmează sa fie închise

0
179

Multe dintre punctele de trecere a frontierei in Grecia au fost sau urmeaza sa fie inchise. Singura care va ramane deschisa este Kulata-Promachonas. Ministerul Turismului din Grecia mi-a confirmat aceasta informatie, anunță pe facebook consultantul în turism Răzvan Pascu.

ANUNȚUL LUI RĂZVAN PASCU:

Recomandarea mea este sa mergeti cu masina prin Bulgaria, ocoliti Macedonia de Nord, chiar daca sunteti din vestul Romaniei si ar fi mai usor prin Macedonia.

In acest moment, autoritatile elene pare ca isi doresc sa limiteze foarte mult numarul turistilor care ajung terestru si ca avionul este cea mai buna optiune acum (se va putea zbura si spre insule).

Inclusiv pe formularul care se completeaza online, de astazi mai apare doar un singur punct de trecere a frontierei daca alegi masina/autocar ca modalitate de transport: Kulata-Promachonas.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Elenă că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie a.c. numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativității completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care se deplasează în această țară”, transmite MAE.

Anterior, Ministerul de Externe de la Sofia, a arătat marți, a arătat că a fost notificată de către Ambasada Greciei la Sofia că traficul prin alte puncte de trecere a frontierei va fi permis doar pentru „motive întemeiate”, dar ambasada nu a oferit o definiție clară a ce se califică drept „întemeiat”.

În funcție de evoluția situației epidemiologice, Grecia ar putea decide să deschidă și alte puncte de frontieră în viitor la granița cu Bulgaria, mai arată comunicatul diplomației bulgare.

Postul național de radio din Bulgaria l-a citat pe ministrul de Interne, Mladen Marinov, care afirmă că mai multe puncte de trecere a frontierei dintre cele două state erau deschise miercuri dimineață, dar situația ar urma să se schimbe în timpul zilei.