spot_img
35.1 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeGRECIA ÎNAINTE DE ALEGERI: LIDERUL EXTREMEI STÂNGII, CREDITAT CU 34%, ÎŞI SCHIMBĂ...

GRECIA ÎNAINTE DE ALEGERI: LIDERUL EXTREMEI STÂNGII, CREDITAT CU 34%, ÎŞI SCHIMBĂ POZIŢIA DUPĂ O CONVORBIRE CU ANGELA MERKEL

-

Ultimele sondaje date publicităţii la Atena arată că Syriza, coaliţia radicală de stânga condusă de Alexis Tsipras, ar avea circa 33% din opţiunile elenilor. Noua Democraţie, de dreapta,e pe locul 2 cu circa 27%. Bonusul pentru partidul clasat pe primul loc e de 50 de locuri în Parlament. În acest moment, Syriza nu are majoritatea absolută.
A Greek flag flutters behind a statue of ancient philosopher Socrates at the the Academy of Athens
Monica Chihaia, corespondentul RFI la Atena, a observat însă că Alexis Tsipras şi-a nuanţat mult poziţia: „Intrebat, cu cateva zile in urma, pe contul sau pe Twitter daca ar elimina taxele pe valoarea adaugata la produsele de baza, răspunsul lui Tsipras a fost prompt si fara echivoc: nu va promit lucruri pe care nu le pot face. Sa nu uitam insa ca promisiunile facute pana nu demult au fost suficiente pentru a fi suspectat de populism extrem, atitudine care a pus pe jar o lume-ntreaga.”
CONVORBIRE CU MERKEL
Syriza
Monica Chihaia mai spune că:”Liderul SYRIZA (foto) a renuntat, in ultimele saptamani, la retorica ofensiva care a propulsat formatiunea sa politica pe primul loc in ceea ce priveste intentiile de vot ale electoratului, a ajuns sa discute cu lideri din intreaga lume, chiar si cu cei cu puncte de vedere diferite. S-a scris in presa, saptamana trecuta, ca ar fi avut chiar o discutie telefonica de durata cu cancelarul Angela Merkel.Pare sa fie mult mai aproape de adevar faptul ca Tsipras va dori sa negocieze, in cele din urma, si va vedea ca necesitate mentinerea Greciei in randul statelor europene, decat să se aplaude de unul singur.”
NICI GRECII NU CRED ÎN PROMISIUNILE SYRIZA
Ultimul sondaj dat publicităţii indică că doar 60% din votanţii radicali de stânga cred că Alexis Tsipras îşi va respecta promisiunile dacă va obţine majoritatea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img