spot_img
5.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăEconomieComertGrecia anunta intrarea in gazoductul rusesc Turcia-Marea Neagră

Grecia anunta intrarea in gazoductul rusesc Turcia-Marea Neagră

-

Guvernul de la Atena susţine participarea Greciei la gazoductul Turkish Stream, care va face legătura între Rusia şi Turcia prin Marea Neagră, anunţă Panos Skourletis, noul ministru grec al Energiei, informează site-ul agenţiei TASS, transmite Mediafax.

- Reclama -

„Grecia susţine planul de construire a unei conducte de gaz natural care să fie o prelungire a gazoductului Turkish Stream”, a declarat Panos Skourletis la ceremonia de preluare a portofoliului de ministru elen al Energiei.

„Susţinem un astfel de plan pe teritoriul Greciei, ar deschide noi oportunităţi”, a subliniat ministrul grec al Energiei.

„Proiectul rus va oferi multe avantaje, pentru că Rusia va deţine o participaţie de 50% şi pentru că tarifele vor putea fi mai mari”, a explicat fostul ministru grec al Energiei Panagiotis Lafazanis, prezent la ceremonia de predare a atribuţiilor.

Compania greacă Energy Investments Public Enterprise (EIPE S.A.) şi grupul rus VEB Capital vor fi parteneri în proiectul care va costa circa două miliarde de dolari. Lucrările de construcţie vor fi suportate în totalitate de Rusia, putând crea 20.000 de locuri de muncă în Grecia.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat proiectul Turkish Stream în decembrie 2014. Gazoductul ar urma să înceapă din apropierea oraşului rus Anapa, situat în provincia Krasnodar, pe litoralul nordic al Mării Negre. Gazoductul ar urma să traverseze Marea Neagră până în oraşul turc Kiyikoy, de unde ar exista ramificaţii spre Europa Occidentală.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img