spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeGorghiu: Cel mai tânăr consumator de droguri din România are doar 8...

Gorghiu: Cel mai tânăr consumator de droguri din România are doar 8 ani

-

Ministrul Justiției a dezvăluit că există consumatori de droguri  „tineri și din ce în ce mai tineri” în România. Cel mai tânăr are doar opt ani.

Fenomenul drogurilor nu a fost tratat de statul român „foarte pragmatic”, a declarat ministrul justiției, Alina Gorghiu, la Digi 24, vorbind despre o scădere alarmantă a vârstei  consumatorilor din țara noastră. 

- Advertisement -

Ministrul Justiției a dezvăluit că există consumatori de droguri „tineri și din ce în ce mai tineri” în România. „Am discutat cu diverși specialiști și am aflat că cel mai tânăr român care a consumat droguri are 8 ani și a fost dus la spital. Din păcate, vârsta aceasta scade nu doar la consumul de canabis, care este cel mai întâlnit drog în România și cel mai întâlnit drog de risc în Europa, ci vorbim și de substanțele psihoactive”, a mai declarat Gorghiu. 

Potrivit ministrului justiției, „aceste substanțe care cresc de la o săptămână la alta, pentru că în laboratoarele criminalității organizate se investesc milioane de euro”, iar statele europene poartă un „război asimetric” cu criminalitatea organizată. 

- Advertisement -

Cel mai consumat drog din România de tineri este canabisul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img