Gorghiu: A început marea trosneală între ALDE și PSD

0
82

A început marea trosneală, a declarat duminică seara președintele PNL, Alina Gorghiu, în timpul lansării candidaților filialei ieșene la alegerile parlamentare, aluzia fiind făcută la anunțul ALDE privind propunerea pentru funcția de premier, după alegerile din 11 decembrie.

„S-au încurcat puțin ițele și ce să vedeți? A început marea trosneală! Și-a desemnat și ALDE un candidat de prim ministru în persoana lui Călin Popescu-Tăriceanu, chiar dacă ALDE nu intră în Parlament. Dar nu-i nicio problemă”, a spus Gorghiu, în prezența a câteva sute de liberali veniți pentru a lua parte la lansarea candidaților PNL Iași la alegerile parlamentare.

Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă ea a spus că decizia anunțată de ALDE reprezintă o dublă sfidare — la adresa aliaților din PSD și față de electorat.

„În primul rând, este o sfidare a ALDE față de PSD, pentru că sunt în cârdășie de foarte multă vreme. Ori, a anunța un prim ministru din partea ALDE — trecând de faptul că nimeni nu crede că va intra în Parlament, înseamnă că domnul Tăriceanu se crede mai bun ca domnul Dragnea. În altă ordine de idei, mi se pare mult mai gravă sfidarea față de electoratul din România, care își dorește după 26 de ani în care au fost conduși ba de Dragnea, ba de Tăriceanu, ‘olecuțică’ de schimbare”, a detaliat ea.

În opina sa, atât liderul PSD, Liviu Dragnea, cât și copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu „sunt incompatibili cu imaginea unui om pe care și-l dorește Europa din partea României”.

”Cei doi oameni sunt în egală măsură vinovați de tot ce s-a întâmplat în ultimii 26 de ani. (…) Gândiți-vă că sunt cei care l-au apărat pe generalul Oprea în Parlament, în ciuda plângerilor venite din partea DNA de fiecare dată. Sunt aceeași oameni care respiră populist, sunt aceeași oameni incompatibili cu imaginea unui om pe și-l dorește Europa din partea României. Acum, e bucătăria lor. E treaba lor ce decizii iau și cum le iau. Cred însă că atunci când faci o propunere de prim ministru trebuie să arăți respect față de societatea din România. Genul acesta de desemnare nu arată decât un concurs de domni care de 26 de ani au stricat imaginea României. Noi îl avem pe Dacian Cioloș”, a mai spus Gorghiu.

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a anunțat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că formațiunea politică și-a desemnat propriul candidat pentru funcția de prim-ministru, după alegerile din 11 decembrie, în persoana senatorului Călin Popescu Tăriceanu.