spot_img
14.1 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăSocialGOGOȘILE USR PLUS: Haideți să eliminăm securiștii și copiii securiștilor din politica...

GOGOȘILE USR PLUS: Haideți să eliminăm securiștii și copiii securiștilor din politica din România

-

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunță că a depus azi un proiect de lege privind registrul lucrătorilor Securității și legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnități sau funcții publice cu aceștia: „Haideți să vedem cine sunt fiii și fiicele securității din politică”, transmite Inpolitics.

„Este o parte din moțiune care mi-a plăcut și cu care sunt de acord. Aveți un îndemn care mi-a plăcut – fără securiști în funcții publice. Mie chiar îmi place sloganul acesta și vreau să nu rămână o vorbă goală. Haideți să eliminăm securiștii și copiii securiștilor din politica din România. Nu am obiceiul să vin cu mâna goală și am depus astăzi un proiect de lege ca să nu vă rămână inițiativa vidă de sens. Proiectul se numește legea privind registrul lucrătorilor Securității și legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnități sau funcții publice cu aceștia”, spune Claudiu Năsui, conform Mediafax.

Ministrul Economiei precizează că legea prevede înființarea unui registru public al tuturor securiștilor de la Revoluție, dar și obligă CNSAS să arate și legăturile de rudenie până la gradul trei cu aceștia.
„Haideți să vedem cine sunt fiii și fiicele securității din politică”, adaugă Năsui, care precizează că a studiat și nu sunt probleme de constituționalitate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img