Ghiță despre mașina lui Kovesi: „I-am dat banii cuiva, care ţi i-a dat ţie”

0
171

Sebastian Ghiţă a declarat la România TV că procurorul-şef al DNA Laura Kovesi a primit din partea sa, printr-un intermediar, o sumă de bani „în plic” pentru achiziţionarea unei maşini personale.

„Nu mi s-a solicitat direct sprijinul. Şi-a cumpărat maşină pe banii trimişi de mine. I-am pus în plic şi i-a primit cash. (…) I-am dat banii ca să ajut, că m-a rugat Coldea”, a spus Sebastian Ghiţă, într-o intervenţie la România TV.

„I-am dat banii cuiva, care ţi i-a dat ţie”, s-a adresat Ghiţă lui Kovesi, adăugând: „Kovesi când are chef răspunde, când nu are, nu răspunde (…) când simte că cineva spune un adevăr sare ca arsă”.

„Hai s-o întrebăm pe Kovesi dacă atunci când s-a întors de la Bruxelles nu și-a condus mașina din plăcere. Doamna Kovesi ar trebui să demisioneze după atâtea minciuni. (…) Kovesi și-a cumpărat mașina pe niște bani trimiși de mine, nu i-am solicitat un favor, era o chestiune din prietenie. Sigur că i-am pus în plic, nu voia să apară cu bani primiți… în declarația de avere nu apare nicio sursă”, a mai spus fostul senator.

Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat că faptul că a primit bani de la Sebastian Ghiţă, aşa cum a susţinut jurnalistul Dan Andronic că i-a spus fostul deputat, reprezintă „o minciună incalificabilă”.

„Faptul că am primit bani de la Sebastian Ghiţă este o minciună incalificabilă şi, prin urmare, în mod categoric, voi urma căile legale”, se arată într-un răspuns al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.