spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasăhighlightGheorghe Stelian, turnătorul lui Cocoș, adus la DNA cu mandat A fost...

Gheorghe Stelian, turnătorul lui Cocoș, adus la DNA cu mandat A fost adus și Faur, care a preluat creditul Elenei Udrea VOR FI CONFRUNTAȚI CU UDREA?

-

Gheorghe Stelian a fost adus marți seară la DNA. Gheorghe Stelian, personajul-cheie în dosarul în care a fost arestată Alina Bica şi un apropiat al foştilor soţi Elena Udrea şi Dorin Cocoş, ar fi recunoscut în faţa anchetatorilor că Dorin Cocoş i-ar fi cerut 10 milioane de euro şi el i-ar fi dat. Nu se știe dacă aducerea lui Stelu are legătură cu cazul Udrea. La DNA a fost adus și Alexandru Faur, persoana care a preluat creditul de la Elena Udrea.
În data de 15 martie 2011, nouă membri ai Comisiei Centrale, printre care se aflau Alina Bica, Marko Attila, Sergiu Ionuţ Diacomatu, Remus Baciu, George Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru, au luat în dezbatere cererea de retrocedare a suprafeţei de 13.0535 ha din zona Parcului Plumbuita, beneficiar fiind omul de afaceri Stelian Gheorghe, zis Stelu.
Terenul a fost evaluat la exorbitanta sumă de 150 de milioane de euro, iar procurorii anticorupţie susţin că terenul a fost supraevaluat cu 62 de milioane de euro. Bani care au fost plătiţi din bugetul statului. În aceea zi, evaluatorul Emil Nuţiu a fost invitat în faţa comisiei să dea explicaţii generale despre istoria terenului cu pricina. Alina Bica nu a ratat ocazia de a-l lăuda pe evaluator în faţa membrilor comisiei pentru “profesionalism”, considerând că raportul este întocmit corect, iar suma stabilită era justificată.
Procurorii anticorupţie susţin că, Dorin Cocos ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni “pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP” în vederea soluţionării dosarului în care Gheorghe Stelian cerea despăgubiri pentru terenul supraevaluat cu 62 de milioane de euro. Într-o declaraţie dată anchetatorilor, se afirmă că: “Dorin Cocoş a garantat că totul va fi bine. (…) Dorin Cocoş a cerut 10.000.000 euro aproximativ pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP în vederea soluţionării dosarului”, a mai spus persoana audiata de anchetatori. În documentele anchetatorilor apare şi numele lui Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocoş, menţionat de un coleg al Alinei Bica din comisia ANRP care a aprobat despăgubirile cerute de Gheorghe Stelian.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img