spot_img
-3.2 C
București
luni, ianuarie 24, 2022
AcasăEconomieGEST DISPERAT: Deutsche Bank plătește 5 miliarde de euro pentru a-și calma...

GEST DISPERAT: Deutsche Bank plătește 5 miliarde de euro pentru a-și calma investitorii

-

Acțiunile grupului bancar german Deutsche Bank au înregistrat vineri după amiaza o creștere de aproape 10%, după ce grupul bancar german a anunțat că va răscumpăra obligațiuni în valoare de aproximativ cinci miliarde de euro, în încercarea de a-i liniști pe investitori cu privire la situația sa financiară, informează AFP.

Deutsche Bank a precizat că va lansa o ofertă pentru răscumpărarea unor obligațiuni în valoare de trei miliarde de euro precum și o altă ofertă pentru răscumpărarea unor bonduri denominate în dolari în valoare de două miliarde de dolari. ‘Poziția solidă de lichidități a băncii îi permite să răscumpere aceste titluri fără a-și modifica planul de finanțare pe 2016’, a precizat cea mai mare bancă germană într-un comunicat de presă.

De la începutul anului și până marți, acțiunile Deutsche Bank au înregistrat o scădere de aproape 41% după ce luna trecută banca a raportat pierderi de 6,8 miliarde de euro pentru 2015. Scăderea a continuat după apariția unor îngrijorări cu privire al capacitatea băncii de a putea plăti o serie de instrumente financiare complexe care ajung la maturitate în data de 30 aprilie.

În replică, Deutsche Bank a anunțat că are suficiente fonduri pentru a face plățile, în timp ce directorul general John Cryan și ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schauble, au dat asigurări că Deutsche Bank este o bancă solidă.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială