spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizeGermania vrea ca Rusia și China să fie implicate în discuţiile cu...

Germania vrea ca Rusia și China să fie implicate în discuţiile cu privire la viitorul Afganistanului

-

Rusia şi China ar trebui implicate în discuţiile cu privire la viitorul Afganistanului, inclusiv asupra planurilor de evacuare a afganilor vizaţi de posibile persecuţii din partea talibanilor, a declarat şeful diplomaţiei germane Heiko Mass în timpul unei vizite întreprinse în capitala Uzbekistanului, informează luni dpa conform Agerpres.

- Reclama -

O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU care va avea loc luni mai târziu la New York va arăta dacă Moscova şi Beijingul doresc să coopereze, a spus Maas.

- Advertisement -

Se fac eforturi pentru „a aduce toţi partenerii internaţionali importanţi la masa negocierilor şi va fi important ca Rusia şi China să fie şi ele prezente”, a subliniat ministrul de externe german.

Spre deosebire de alţi membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU – SUA, Regatul Unit şi Franţa – Rusia şi China şi-au menţinut deschise ambasadele în Afganistanul condus de talibani.

- Advertisement -

Heiko Maas se află la Taşkent în cadrul turneului său diplomatic în mai multe ţări, dintre care trei se învecinează cu Afganistanul, pentru discuţii concentrate asupra continuării eforturilor de evacuare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img