spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeGermania speriată de numărul mare de refugiați ucrainieni

Germania speriată de numărul mare de refugiați ucrainieni

-

Numărul mare de refugiaţi veniţi în Germania din Ucraina şi din alte ţări este principalul subiect al discuţiilor purtate marţi, la Berlin, de guvernul federal şi comunităţile locale, notează DPA conform Agerpres.

- Reclama -

Peste 1 milion de persoane din Ucraina au sosit în Germania de la începutul invaziei ruse, în 24 februarie. Ministrul de interne german Nancy Faeser şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea legată de numărul ridicat de migranţi care ajung din Orientul Mijlociu în ţara sa via ”ruta balcanică”.

Faeser a declarat pentru postul public ARD că face demersuri la nivelul UE pentru limitarea deplasării refugiaţilor şi a migranţilor pe ”ruta balcanică”.

Nancy Faeser, care face parte din Partidul Social-Democrat (SPD), a spus că nu există indicii că este mai probabil ca refugiaţii să vină în Germania întrucât există beneficii sociale superioare celor din multe alte state europene.

Liderul opoziţiei conservatoare germane, Friedrich Merz, a provocat o reacţie puternică luna trecută atunci când a vorbit despre ”turism social” în legătură cu criza ucraineană. Ulterior, el şi-a cerut scuze.

Şi numărul cererilor de azil în Germania a sporit în acest an comparativ cu anul trecut. Aproximativ 135.000 de persoane au cerut azil pentru prima dată de la începutul anului până la finalul lunii septembrie, în creştere cu 35% faţă de primele nouă luni ale trecut.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img