spot_img
19.2 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeGermania și UK trimit F-16 pentru Ucraina în brațele Americii: Nu avem

Germania și UK trimit F-16 pentru Ucraina în brațele Americii: Nu avem

-

Miniştrii britanic şi german ai apărării au apreciat miercuri la Berlin că-i revine „Casei Albe” să decidă în privinţa unei eventuale livrări de avioane de luptă F-16 Kievului, relatează agenţiile internaţionale de presă conform Agerpres.

- Reclama -

„Noi nu avem F-16 şi nu vom livra avioane Typhoon, dar putem, evident, să contribuim la formare şi asistenţă, ţinând cont de limitele faptului că nu avem piloţi de F-16”, a explicat ministrul britanic Ben Wallace, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său german Boris Pistorius.

Wallace a fost întrebat în legătură cu „coaliţia internaţională” propusă de Londra pentru a livra Ucrainei avioane de luptă occidentale.

El a adăugat că respectiva coaliţie reprezintă un „sprijin politic”, un „semnal către Rusia că nu avem, în principiu, obiecţii să furnizăm Ucrainei capacităţile de care are nevoie”.

„Nu putem juca un rol activ într-o asemenea alianţă, într-o asemenea coaliţie, pentru că nu avem nici capacităţile de antrenament, nici competenţele, nici avioanele”, a declarat la rându-i ministrul german.

„Din câte cunosc, depinde de Casa Albă să decidă dacă pot fi livrate avioane de vânătoare F-16”, a mai spus el, insistând că nu este vorba de o „problemă care va fi soluţionată la Berlin”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img