spot_img
6.5 C
București
vineri, februarie 3, 2023
AcasăAnalizeGermania se roagă de Irak pentru gaze

Germania se roagă de Irak pentru gaze

-

Germania negociază cu Irakul posibilitatea de a importa gaze naturale din țara bogată în petrol, a declarat vineri cancelarul Olaf Scholz, în condiţiile în care autorităţile de la Berlin se străduiesc să își diversifice sursele de energie pentru a compensa reducerea livrărilor rusești de combustibili fosili.

- Reclama -

„Am discutat și despre posibile livrări de gaz către Germania și am convenit să rămânem în contact strâns”, le-a spus dl Scholz jurnaliştilor într-o conferinţă de presă susţinută în compania premierului irakian Mohammed Shia al-Sudani, la Berlin.

Dl Scholz nu a oferit mai multe detalii despre volumele de gaze pe care Germania speră să le importe din Irak.

Administraţia de la Bagdad a oferit companiilor germane oportunități de a investi în utilizarea gazelor naturale ale Irakului și a gazelor generate ca produs secundar din producția de petrol, a spus dl al-Sudani, adăugând că Irakul dorește să livreze gaze în Europa printr-o conductă care să traverseze Turcia.

Irakul continuă să arunce o parte din gazul extras împreună cu țițeiul, deoarece nu are facilitățile necesare pentru a-l procesa în combustibil pentru consum local sau exporturi. Germania, care obținea 55% din necesarul de gaze din Rusia, a căutat să-și diversifice importurile de gaze naturale lichefiate pentru a evita dependența puternică de doar câțiva exportatori, după acorduri în acest sens cu Qatar și Statele Unite.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img