spot_img
9.2 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizeGermania presează Serbia să renunțe la Rusia

Germania presează Serbia să renunțe la Rusia

-

Germania și Uniunea Europeană așteaptă de la Serbia să adere la sancțiunile Rusiei, a declarat ambasadorul Germaniei la Belgrad, Tomas Shib, adăugând că Serbia va progresa mai repede spre UE încât aderă  la politica comună externă și de securitate a Uniunii.

El a adăugat că este conștient de dependența energetică a Serbiei de Rusia și indică că țara sa este în aceeași situație. În acest domeniu dorim să oferim sprijin Serbiei, conștienți de faptul ce înseamnă a se elibera de dependența energetică, a spus Shib.

- Advertisement -

Totul este în mâinile Serbiei, procesul eurointegrărilor e conceput astfel încât dacă într-o măsură mai mare statele candidate implementează reforme, și progresul spre aderare este mai rapid. Germania susține Serbia pe această cale. Cu cât mai repede aderă la politica comună externă, cu atât mai repede va progresa pe calea spre UE și în acest sens susținem pe deplin Serbia, a spus Shib.

Ambasadorul german a indicat asupra faptului că sancțiunile impuse Rusiei provoacă pagube și celor care le-au impus, menționând că acesta este un mod pașnic spre oprirea războiului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img