spot_img
1.8 C
București
duminică, decembrie 4, 2022
AcasăExterneGermania muta in Cuba: Seful diplomației germane in tandreturi cu Raul Castro

Germania muta in Cuba: Seful diplomației germane in tandreturi cu Raul Castro

-

Președintele cubanez Raul Castro l-a primit vineri la Havana pe ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită de două zile în Cuba, au anunțat mass-media de stat, relatează AFP, conform Agerpres.

- Reclama -

Cu această ocazie, cei doi oficiali au ‘subliniat importanța’ acestei vizite, prima a unui ministru german de externe de la reunificare, potrivit ediției de vineri a cotidianului de stat Granma.

Întrevederea, descrisă ca fiind ‘cordială’, a permis abordarea a numeroși factori ce favorizează ‘dezvoltarea relațiilor economice și comerciale și a cooperării’ și a unor probleme privind ‘agenda internațională’, a adăugat publicația citată, fără a oferi alte detalii.

După ce a semnat un memorandum privind stabilirea unui mecanism de consultări politice, ministrul german a salutat joi, în prima zi a vizitei sale, apariția unei ‘noi baze a relațiilor’ între cele două țări, ale căror contacte politice s-au diminuat de la căderea Zidului Berlinului.

Cele două țări sunt totuși importanți parteneri comerciali, volumul schimburilor comerciale ajungând la 425 milioane de dolari în 2013, și Germania constituie a treia sursa de turiști pe insulă (aproape 124.000 în 2014), după Canada și Marea Britanie.

La conducerea unei importante delegații, ministrul Steinmeier a avut întrevederi la Havana cu mai mulți miniștri, între care omologul său, Bruno Rodriguez. Cuba și UE s-au angajat din 2014 în negocieri ce vizează normalizarea relațiilor, eforturi pe care Havana le face și în ceea ce privește relațiile cu SUA.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img