spot_img
35.1 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeGermania: Mai multe centrale electrice pe cărbune

Germania: Mai multe centrale electrice pe cărbune

-

Germania va lua măsuri de urgenţă pentru a-şi asigura aprovizionarea în faţa recentelor reduceri ale livrărilor de gaze ruseşti, printre acestea figurând o utilizare sporită a cărbunelui, a anunţat duminică guvernul. Utilizarea gazului pentru producţia de energie şi industrie va fi redusă, iar umplerea instalaţiilor de stocare va fi prioritară în faţa iernii.

- Reclama -

”Pentru a reduce consumul de gaz, trebuie să se folosească mai puţin gaz pentru a genera electricitate. În schimb, centralele electrice pe bază de cărbune vor trebui să fie folosite mai mult”, explică Ministerul Economiei într-un comunicat, citat de AFP.

- Advertisement -

În acest scop, reţeaua de centrale pe cărbune care fac parte din rezerva de energie electrică va fi recondiţionată pentru a putea fi activată „pe termen scurt”, ceea ce, potrivit ministrului economiei şi energiei, Robert Habeck, se va întâmpla imediat ce legea respectivă va trece de procedura parlamentară, relatează şi EFE.

”Trebuie să fim sinceri, acest lucru înseamnă mai multe centrale electrice pe cărbune pentru o perioadă de tranziţie. Este amar, dar în această situaţie este necesar să reducem consumul de gaze”, a declarat ministrul, membru ecologist al coaliţiei guvernamentale de centru-stânga din Germania.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img