spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăhighlightGermania critică dur NATO pentru sporirea trupelor din România: Strigăte de război...

Germania critică dur NATO pentru sporirea trupelor din România: Strigăte de război şi tropăit de bocanci

-

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a criticat deschis decizia NATO de a desfăşura, începând cu 2017, batalioane de luptă în România, Bulgaria, Ţările Baltice şi în Polonia, chiar la graniţele Alianţei cu Rusia.

El a criticat într-un interviu care va apare dminică în cotidianul Bild ceea ce a numit„atitudinea războinică a Alianţei (n.red-NATO) faţă de Rusia”

- Advertisement -

„Ceea ce trebuie să evităm noi astăzi este să agravăm situaţia, cu strigăte de război şi tropăit de bocanci. Cei ce cred că se creează mai multă securitate în Alianţă cu parade simbolice ale tancurilor aproape de frontiera de est se înşeală!”, a spus ministrul german de Externe.

Oficialii NATO au anunţat la începutul săptămânii, la reuniunea miniştrilor apărării, ca Alianţa va trimite aceste batalioane pentru a contracara acţiunile agresive ale Moscovei. Însă ministrul social-democrat de Externe al Germaniei, estimează că trebuie abordată o cu totul altă politică faţă de Rusia.

- Advertisement -

„Trebuie limitată acţiunea militară şi trebuie căutată soluţia doar printr-o politică de descurajare”, a spus șeful diplomației de la Berlin.

Liderii NATO au estimat însă că Rusia încearcă să îşi constituie o zonă de influenţă în Europa, prin mijloace militare. Totuşi, oficialul german, cunoscut, potrivit AFP, pentru declaraţiile sale atente la adresa Moscovei, a condamnat anexarea Crimeei de către Rusia în urmă cu doi ani şi susţinerea de către aceasta, a mişcărilor separatiste din estul Ucrainei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img