Germania a făcut site de educație sexuală pentru migranții musulmani, inclusiv în română

0
679

Un website de educație sexuală destinat imigranților care ajung în Germania și disponibil în 13 limbi, inclusiv româna, a fost activat joi de Centrul Federal german de Educație pentru Sănătate, obiectivul demersului fiind ca acești noi veniți să fie informați despre comportamentele sexuale uzuale în această țară și să afle metodele anticoncepționale și de planificare familială, relatează agenția EFE.

Portalul www.zanzu.de a fost realizat în așa fel încât să fie ușor de înțeles, textele însoțite de grafice și desene conținând explicații despre numeroase teme de natură sexuală, cum ar fi virginitatea, practicarea sexului pe perioada sarcinii sau importanța musculaturii pelviene în relațiile sexuale.

Se oferă de asemenea răspunsuri la întrebări cum ar fi de ce chiar și oamenii care sunt într-o relație se îndrăgostesc sau se simt atrași de altcineva, ce înseamnă homosexualitatea sau cum poate fi ajutată o persoană care este victima unor abuzuri sexuale.

Portalul mai oferă informații de bază despre regulile de conduită sexuală în Germania, funcționarea sistemului de sănătate publică și consilierea în materie de sarcină și planificare familială.

Informațiile sunt disponibile în 13 limbi, inclusiv germană, engleză, franceză, spaniolă, arabă, română, bulgară, poloneză, rusă, turcă.