spot_img
21.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeGeorge Simion și-a cumpărat intrarea in ECR cu susținerea "necondiționată" a Ucrainei

George Simion și-a cumpărat intrarea in ECR cu susținerea „necondiționată” a Ucrainei

-

“Declarație de poziție cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

- Reclama -

Conducerii Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din Parlamentul European,

- Advertisement -

Stimate domnule Legutko, Stimate domnule Procaccini,

Noi, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), dorim să ne articulăm clar poziția cu privire la conflictul în curs între Rusia și Ucraina.

- Advertisement -

AUR condamnă ferm acțiunile agresive ale Rusiei împotriva Ucrainei. Considerăm aceste acțiuni ca pe o flagranta încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Partidul nostru este neclintit în sprijinul său pentru pacea si respectarea stricta a dreptului international.

Suntem solidari cu poporul ucrainean și sprijinim pe deplin dreptul acestuia la o viață liberă și suverană naţiune. Integritatea teritorială a Ucrainei trebuie păstrată și orice soluție a acestui conflict trebuie să fie bazată pe respectarea standardelor și normelor juridice internaționale.

AUR rămâne angajat să promoveze și să susțină principiile păcii, securității și guvernării legislația în Uniunea Europeană și regiunile învecinate. Credem că includerea noastră în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) va spori eforturile noastre colective de a promova stabilitatea, pacea și respectul pentru dreptul internațional în Europa.

Așteptăm cu nerăbdare oportunitatea de a discuta în continuare poziția noastră și de a contribui activ la ECR misiunea grupului în Parlamentul European.

Cu stimă, George Simion Președintele AUR

GRUPUL EcR [06.07.2024]”

Post scriptum:

AUR a semnat o declarație cu privire la sprijinul lor unilateral pentru cauza ucraineană pentru a intra în ECR

„Am cerut AUR o declarație formală scrisă cu privire la sprijinul lor unilateral pentru cauza ucraineană, intrarea în ECR nu ar fi fost posibilă fără aceasta” a spus copreședintele grupului ECR Nicola Procaccini”, scrie La Repubblica

„Am cerut AUR o declarație formală scrisă cu privire la sprijinul lor unilateral pentru cauza ucraineană, intrarea în ECR nu ar fi fost posibilă fără aceasta pentru că am fost mereu alături de Kiev” a spus copreședintele grupului ECR Nicola Procaccini, răspunzând la o întrebare despre dacă liderul partidului AUR este persona non grata în Ucraina din cauza pozițiilor sale politice.

„Dacă într-o zi și Orban ar fi vrut să se alăture ECR, ar trebui să facă același lucru”, a explicat Procaccini.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img