spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeGeorge Simion, la Bruxelles: „Până acum politicienii noștri nu s-au preocupat de...

George Simion, la Bruxelles: „Până acum politicienii noștri nu s-au preocupat de drepturile românilor care locuiesc în străinătate cum ar fi trebuit”

-

Președintele AUR, George Simion, a declarat în cadrul Forumului oamenilor de afaceri români din diaspora organizat la Bruxelles că pentru AUR este foarte important ca drepturile românilor care locuiesc în străinătate să fie respectate și apărate cum trebuie.

Acesta a precizat că, până acum, politicienii care ne-au reprezentat la nivel european nu s-au preocupat de drepturile românilor cum ar fi trebuit.
„Este foarte important pentru noi, în Italia spre exemplu, să nu se mai interzică numerele mașinilor din România. Este un drept pe care noi îl avem în spațiul economic comun european. Până acum politicienii noștri nu s-au preocupat de drepturile românilor care locuiesc în străinătate cum ar fi trebuit. Fie că vorbim de numere de înmatriculare, fie că vorbim de dubla cetățenie în Spania sau dreptul la muncă în Marea Britanie. În primul și în primul rând de aceea suntem aici: pentru mediul antreprenorial românesc care activează în străinătate și vă mulțumesc din suflet, fie că ați venit din Portugalia, din Marea Britanie, Austria sau sunteți de aici, din Belgia, că participați la acest forum”, a spus George Simion.
Liderul AUR a precizat că, în marja vizitei sale la Bruxelles, va discuta cu Marco Campomenosi, șeful delegației partidului Lega din Italia, despre drepturile românilor din Italia, dar și cu alți reprezentanți ai statelor membre ale Uniunii Europene cu privire la drepturile cetățenilor români.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img