spot_img
16.1 C
București
luni, mai 20, 2024
AcasăAnalizeGeorge Simion anunţă că pune la dispoziţia medicilor de familie 40 de...

George Simion anunţă că pune la dispoziţia medicilor de familie 40 de maşini pe care să le folosească pentru deplasările în teritoriu

-

Alianţa pentru Unirea Românilor anunţă că pune la dispoziţia medicilor de familie 40 de maşini pe care să le folosească pentru deplasările în teritoriu. Primele două maşini au fost deja redirecţionate medicilor din Mureş şi Teleorman, în cadrul unui eveniment care a avut loc în faţa Ministerului Sănătăţii, în prezenţa preşedintelui AUR, George Simion.

”Încercăm să întoarcem aceşti bani din subvenţii, care sunt exagerat de mulţi şi pentru care am avut nenumărate proiecte de lege, fie pentru a le reduce, fie pentru a le tăia sau pentru a construi un spital. Vrem să întoarcem aceşti bani românilor într-o formă sau alta. Asta este forma pe care am găsit-o, având în vedere că, în mod repetat, guvernele Cîţu, Ciucă şi Ciolacu nu ne-au lăsat să construim un spital. Am făcut aceste autocamioane în România, le-am dotat în România, s-au tratat, au fost văzuţi de medici peste 20 de mii de pacienţi şi avem în plan să dezvoltăm proiectul acesta pentru sănătatea românilor: „AUR pentru sănătate”. După cele 40 de maşini, dintre care două le vom înmâna medicilor de familie din Teleorman şi Mureş, vom construi de la zero centre optometrice regionale şi vom da ochelari de vedere în mod gratuit, fără să le luăm bani românilor. Dar totul după campania electorală, pentru a nu se interpreta. S-au speriat la început mulţi când au văzut aceste camioane, au cerut să acoperim sigla AUR, să nu se ştie, nu au vrut să ne dea autorizaţie. Acelaşi lucru am văzut şi în cazul de săptămâna trecută cu spitalul de la Marie Curie, care, pur şi simplu, pentru că nu era din partea lor şi nu le aducea lor beneficii, nu era luat în gestiune şi copiii stăteau în condiţii mizere. Trebuie să scăpăm de mentalitatea asta şi sunt dispus să dau mâna cu oricine vrea să facă bine românilor”, a declarat George Simion, preşedintele AUR.

- Advertisement -

Alianţa pentru Unirea Românilor precizează că zilele următoare va trimite cadrelor medicale din teritoriu şi celelalte maşini. În acest context, AUR face apel către toţi medicii de familie care au nevoie de o maşină pentru a se deplasa la pacienţii din mediul rural să aplice pe https://caravanamedicala.ro/medicipentrusateletarii/.

”Sunt bucuros să mai facem un pas spre dezvoltarea spitalului mobil AUR, proiect pentru care nimeni nu ne dădea nicio şansă. Însă, iată că venim după o experienţă acumulată în peste 25.000 de kilometri merşi prin ţară, după peste 20.000 de pacienţi, peste 50.000 de investigaţii medicale făcute în 110 localităţi ale României. Peste tot pe unde am fost am avut ceva de învăţat. Am văzut peste tot durerea oamenilor, sărăcia în care trăiesc şi suferinţa că nu au resursele necesare să se îngrijească de sănătatea lor. Am văzut disperarea în ochii lor când medicii noştri le diagnosticau vreo problemă medicală şi vedeam pe faţa lor că ştiau că nu vor putea să se consulte la spital şi să se trateze. Am fost bucuros când am deschis în ianuarie o nouă acţiune a spitalului mobil şi am reuşit să operăm până acum 50 de pacienţi diagnosticaţi cu cataractă cu ajutorul medicului şi colegului nostru, Ştefan Oprea”, a declarat Mihai Enache, coordonatorul proiectului Caravana Medicală AUR.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, în cadrul Caravanei a descoperit un fapt îngrijorător despre care nu se vorbeşte foarte mult, şi anume mizeria şi lipsa de resurse cu care se confruntă medicii de familie din România.

”Poate unul din cele mai emoţionante momente din Caravana Medicală a fost atunci când un doctor din Neamţ a lăcrimat când a intrat în cabinetele noastre medicale şi a spus, cu ruşine, că nu ştie să folosească aparatura noastră nouă şi de ultimă generaţie, pentru că ei de regulă nu au aparatură medicală, iar cei care au o au veche de zeci de ani. De asta au rămas puţini medici de familie în ţară, mulţi au ales să plece în străînătate”, a adăugat Mihai Enache.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img