spot_img
12 C
București
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăDezvaluiriGeorge Maior l-a trimis pe Horia Georgescu la Bruxelles să îi facă...

George Maior l-a trimis pe Horia Georgescu la Bruxelles să îi facă lobby lui Kovesi

-

Horia Georgescu, fost şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, a declarat joi, în faţa Comisiei de Control SRI, că a girat, la Bruxelles, la cererea lui George Maior, numirile Laurei Codruţa Kovesi şi Tiberiu Niţu, deoarece exista o îngrijorare cu privire la cei doi.

„La întrebarea dacă Georgescu ar fi putut fi numit ministru al Justiţiei, a fost propus sau i s-a propus acest lucru, a spus nu confirm şi nu infirm. Este clar că au existat discuţii în acest sens”, a declarat Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de Control SRI.

Acesta a afirmat că Horia Georgescu, fost şef ANI, a relatat cum a mers la Bruxelles să gireze numirile Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Tiberiu Niţu, în funcţiile de procuror şef DNA, respectiv procuror general.

„Georgescu a mai relatat ceva. Atunci când au fost nominalizaţi pt procuror şef al DNA Kovesi şi Niţu, spunea că au existat discuţii cu dl Maior, că exista o îngrijorare a europenilor că nu e o soluţie oportună şi că a fost rugat să meargă la Bruxelles şi să discute cu reprezentanţii Comisiei Europene ca să-i asigure că Kovesi şi Niţu sunt propuneri bune şi că îşi vor face treaba”, a mai spus Manda.

Horia Georgescu, fost şef ANI, a fost audiat, joi, timp de patru ore în Comisia de Control a SRI, acesta declarând că a avut o relaţie personală apropiată cu fostul director SRI, George Maior, însă această se pare că a fost “doar din punctual lui de vedere”.

“Am spus-o şi acum câteva săptămâni după declaraţia dumnealui că ceea ce a spus nu este adevărată. A fost o relaţie apropiată şi instituţională şi personală. Restul detaliilor le-a prezentat în faţa comisiei de control a SRI. Din punctul meu de vedere nu s-a rupt, eu cred că a fost o lipsă de asumare din partea domnului Maior în faţa Comisiei SRI. Nu ştiu motivul care l-a determinat, eu l-am considerat un prieten şi un mentor şi am avut o relaţie apropiată cu el. Se pare că asta a fost doar din punctul meu de vedere”, a spus Horia Georgescu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, după audierea în Comisia SRI.

Horia Georgescu a mai spus că cei care au generat situaţiile existente trebuie să răspundă.

Fostul şef al ANI a fost audiat pentru a doua oară în Comisia de Control SRI.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...