spot_img
27.5 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăDezvaluiriGeorge Maior, gafă diplomatică: Consilierul pe securitate națională al lui Trump să...

George Maior, gafă diplomatică: Consilierul pe securitate națională al lui Trump să vină în România pentru a întelege mai bine

-

Am promisiunea de la consilierul pe securitate națională a domnului Trump, care a mai vizitat România în 2014 și pe care îl cunosc foarte bine, să efectueze o vizită în România pentru a înțelege mai bine complexitatea regiunii din punct de vedere al securității, dar și modul în care România adaugă semnificativ la conceptul și american și aliat NATO de stabilitate și securitate în zona mării Negre, deci acest lucru sperăm să-l realizăm până în iunie și bineînțeles, cel mai important lucru, obiectivul nostru cel mai semnificativ din punct de vedere al dialogului bilateral la nivel strategic – o vizită, o întâlnire între președintele României și președintele Americii este permanent pe agendă, a declarat ambasadorul României în SUA, George Maior, într-un interviu la Digi 24.

Din declarația lui Maior se înțelege că principalul consilier al președintelui american nu stăpânește bine subiectul și singura soluție ar fi să vină în România pentru a înțelege mai bine.

Declarația nu face deloc bine intereselor României, mai ales că între București și D.C nu au existat contacte după alegerea lui Donald Trump, a comentat un analist de politică externă pentru FLUX 24.

Bun, aici trebuie să fim fermi în propria noastră analiză, care este bazată pe elemente obiective, nu pe speculaţii sau o anumită concepţie subiectivă a noastră, nu este vorba doar de noi, ci şi de polonezi, alţi aliaţi din zonă. Să spunem că pe de o parte toată lumea este de acord cu un dialog raţional, de pe poziţii egale cu Rusia, este în interesul tuturor. Pe de altă parte, aceste lucruri pe care le percem ca negative şi care pun o anumită presiune asupra securităţii şi stabilităţii statelor din zona central şi est-europeană trebuie spuse viguros în dialogul cu Rusia. Toată lumea vrea ca Rusia să contribuie la combaterea terorismului de exemplu, un element clar de discuţie şi de dialog. Şi noi cred că avem interesul acesta de a dialoga pe acest palier chiar şi cu Rusia. Dar, lucrurile trebuie demarcate, trebuie spuse direct şi sunt convins că, în spiritul transatlantic, speculaţiile despre o anumită incidenţă negativă a unei conversaţii America-Rusia pe România sau pe alte state din zonă sau pe NATO nu vor fi exact aşa cum sunt imaginate, a spus Maior despre speculațiile privind o înțelegere Rusia-SUA.

INTEGRAL VIDEO INTERVIUL CU GEORGE MAIOR LA DIGI 24

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img